Upozornění vlastníkům nemovitostí na potřebu ořezu dřevin

Vážená paní starostko / Vážený pane starosto,

dovolujeme si Vás požádat o pomoc při zveřejnění informace týkající se ořezu, příp. odstranění dřevin, které by mohly ohrozit bezpečné a spolehlivé provozování zařízení distribuční soustavy společnosti EG.D, a.s.

V souvislosti s ustanovením § 25 odst. 3 písmeno g) energetického zákona č. 458/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů, Vám v příloze zasíláme plakát – upozornění, kterým chceme Vaše spoluobčany informovat o nezbytných opatřeních v případě, že se na jejich pozemku nachází zařízení distribuční soustavy.

Tímto si Vás dovolujeme požádat o zveřejnění přiloženého plakátu na území ve Vaší působnosti, pokud možno v co nejkratší době a způsobem v obci obvyklým, včetně oblastí sezónní rekreace (chatové osady, zahrádkářské kolonie apod.).

V případech, že vlastníci či uživatelé nemovitostí (pozemků) neodstraní nebo neprovedou ořez dřevin v rozsahu a v termínu uvedeném na plakátu, mohou zaměstnanci naší společnosti anebo jiné pověřené osoby na základě plné moci následně na dotčené pozemky vstoupit a nezbytné zásahy do dřevin provést vlastními prostředky.

Věříme, že v zájmu zajištění bezpečné a spolehlivé dodávky elektrické energie bude ořezům a odstranění dřevin z blízkosti elektrického zařízení věnována náležitá pozornost. Předem Vám děkujeme za zveřejnění informací uvedených na plakátu.

Bohdan Důbrava
Vedoucí správy sítě VN a NN
EG.D, a.s.

Sdílet příspěvek

Přihlášení

Skip to content